Svenska (Win 7, 64 bit)Den här bloggen visar hur du använder Spotify och Sony Playstation PS3.

Visst vore det coolt att kunna spela musik genom Spotify på ljudsystemet i vardagsrummet med PS3 som mediacenter?


Streama Spotify till PS3 (updaterad 29 Juni 2012)

Instruktionerna nedan har testats på Win XP 32-bit och Win 7 64-bit. De innehåller en fix för en konflikt mellan Flash och DSBridge.

PS3:an och din dator måste vara uppkopplade på samma nätverk. Du kör Spotify på din dator och använder programmen ps3mediaserver och DSBridge för att sända Spotify ljudström till PS3:an


1. Installera Spotify (www.spotify.com) ifall du inte redan gjort det


2. DSbridge

a) Ladda ner dsbridge-20090727-bin.zip (http://code.google.com/p/dsbridge/downloads/list) till en tillfälliga folder, t.ex "C:\tmp"

b) Unzippa "dsbridge-20090727-bin.zip" i foldern "C:\tmp"

c) Från "C:\tmp\bin" kopiera de två filerna "dsbridge.ini" och "dsound.dll" till Spotify-foldern (vanligen "C:\Users\username\AppData\Roaming\Spotify", där username är ditt användarnamn)


3. lame_enc.dll

a) Gå till nedladdningssidan för ozippade  lame_enc.dll genom att klicka på följande länk,  http://wiki.audacityteam.org/index.php?title=Lame_Installation#All_users

b) Följ step 1 och 2 under rubriken All users på nedladdningssidan, dvs vänsterklicka på nedladdningslänken och spara filen "lame_enc.dll" i exempelvis foldern "C:\tmp" på din datorn

c) Kopiera filen "lame_enc.dll" till Spotify-foldern (vanligen "C:\Users\username\AppData\Roaming\Spotify", där username är ditt användarnamn ) 


4. Testa att Spotify fungerar med DSBridge

a) Starta Spotify och spela en låt. Du ska nu se i "the notification tray" (Win XP) eller i "Show hidden icons" (Win 7), en ny rund ikon, blå eller grön till färgen:


b) Om du kan se den blåa eller gröna ikonen så är allt bra, och du kan gå till steg 5 nedan. I annat fall, gå till steg 4 c)

c) Det är problem med Flash spelaren ifall du inte kan se den runda blå eller gröna ikonen (för info, se https://forum.reciva.com/read.php?3,63319). Lösningen är att

för win32, kopiera båda filerna i steg 2 c) till foldern "C:\Windows\System32\Macromed\Flash"

för win7,  kopiera båda filerna i steg 2 c) till foldern r "C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash"


5. ps3mediaserver

a) Ladda ner och installera ps3mediaserver (https://code.google.com/p/ps3mediaserver/downloads/list)


6. Konfigurera ps3mediaserver för att streama Spotify till ps3:an

a) Se till att ps3mediaserver inte körs.

b) I ps3mediaserver-foldern (vanligen "C:\Program Files (x86)\PS3 Media Server"), öppna filen "WEB.conf" i Notepad eller liknande text editor. Under # audio streams, infoga följande textrad:
"audiostream.Web,Radio=Spotify,http://localhost:8124,http://cf.scdn.co/i/press/logotype/spotify-logo-96x96-no-tagline.png"

Efter du infogat textraden ska du se följande (del av filen WEB.conf):

# audio streams
audiostream.Web,Radio=Spotify,http://localhost:8124,http://cf.scdn.co/i/press/logotype/spotify-logo-96x96-no-tagline.png

c) Spara filen "WEB.conf" i ps3mediaserver's profil-folder, "C:\ProgramData\PMS". Nu är allt klart för att streama Spotify till PS3:an

Not:  "http://cf.scdn.co/i/press/logotype/spotify-logo-96x96-no-tagline.png" är en länk till spotify-logotypen och är inte nödvändig. Rader i WEB.conf som börjar med #, t ex  # audio streams är kommentarer.7. Streama Spotify till PS3

a) Starta PS3:an
b) Starta Spotify och spela en sång eller, bättre, köa flera sånger.
c) Starta ps3mediaserver
d) På PS3, gå till Music, där ska du se "PS3 Media Server [ditt datornamn]"
e) Först välj (genom att pressa X knappen) "PS3 Media Server [ditt datornamn]", sen välj "Web", därefert välj "Radio", och slutligen välj "Spotify [something]".

Efter några sekunder ska streamen från Spotify spelas på ljudenheten ansluten till din PS3:a. Klart!
Om det inte funkar?

Hitta ip-adressen för din dator som kör ps3mediaserver:

a) I steg 6 b) ovan, ersätt "localhost" i "audiostream.Web,Radios=Spotify,http://localhost:8124" med IP adressen för datorn som du kör ps3mediaserver på. För att hitta IP Adressen (på ditt lokala nät eller hemma domän):

b) Öppna "Command prompt window" eller kommandotolken. I kommandofönstret, skriv "ipconfig" och tryck enter för att köra ipconfig. Leta reda på  "IPv4 Address" (Win 7) eller "IP Address" (Win XP) under "Ethernet adapter Local Area Connection", t.ex. på Win 7:
Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . : .
Link-local IPv6 Address . . . . . : feXX::d3XX:XX00:2
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.189
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0


I exemplet ovan är IP Addressen ("IPv4 Address") 192.168.0.189. (Din IP Address har troligen något annat än 189 på slutet.) Memorera eller skriv ner ip-adressen.

I steg 6 b) ersätt "localhost" med "192.168.0.189". Dvs, i filen WEB.conf under #shoutcasts, infoga följande textrad
"audiostream.Web,Radio=Spotify,http://192.168.0.189:8124".

Förvissa dig om att du angett din egen ip-address, sannolikt inte 192.168.0.189, och glöm inte ":8124" at the end. Spara filen WEB.conf.


Tips!
I ps3mediaserver, under Navigation/Share settings fliken, anger du foldrarna på din dator som ska delas ut till din PS3:a. Defaultinställningen är att allt på din dator delas ut. Det kan vara klokt att begränsa det du delar ut till foldrar med musik, video och bilder.

6 comments:

 1. Kan inte hitta C:\ProgramData\PMS där Web.conf ska sparas.. resten är fixat dock.

  ReplyDelete
 2. Hej! Om du kör windows xp så kan det bero på att filmapparna är annorlunda än för win7. För xp finns nu instruktioner här http://ps3-spotify.blogspot.se/p/windows-xp-ps3-spotify.html

  ReplyDelete
 3. Hej!

  Jag lyckas få upp web och radio mappen, men när jag går in i radio på min ps3 så finns bara en fil som heter data som inte stöds, o den går inte att öppna. Vart gör jag fel?

  ReplyDelete
 4. Hej!
  Har du instälningar för mac?
  Tack!

  ReplyDelete
 5. Hejsan! Allting fungerar, jag kommer till och med in till "Spotify", men när jag trycker på ikonen så står det "The data is corrupted" på PS3:an. Jag får också en DLNA Error på PS3:an.

  ReplyDelete
 6. Jag fick problemet Unsupported DATA förut, Fixade det genom att sätta mina Lokala IP-Adress istället för localhost:8124 i WEB.conf. Nu funkar det Klockers!

  ReplyDelete